7.1.2022. 11:50
2
Pogledajte trenutak kada je Sunita Hindić čula presudu kojom je pravosnažno osuđena na šest godina zatvora
FOTO: avaz
Apelaciono vijeće Vrhovnog suda FBiH danas je izreklo presudu kojom je Sunita Hindić (23), optužena za ubistvo Nine Ivankovića (55), pravosnažno osuđena na šest godina zatvora.

Suniti je, nakon izrečene presude, pozlilo. Napravljena je kratka pauza, a u uplakanu Sunitu su izveli iz sudnice kako bi došla sebi.




Nakon pauze predsjedavajuća Apelacionog vijeća dala je kratko obrazloženje. Rečeno je da je izvršena modifikacija činjeničnog opisa optužnice.

Eventualni umišljaj

- Iz dokaza Sud je utvrdio da je optužena počinila krivično djelo te da je poduzela radnju pucanja iz pištolja. Razmatrajući dokaze Sud je mišljenja da je postupala sa eventualnim, a ne direktnim umišljajem. Ovaj Sud nije prihvatio navode odbrane da je postupala iz nehata- navedeno je u obrazloženju.

Fatalna Sunita nema pravo žalbe na presudu, a u kaznu joj je uračunato vrijeme koje je provela u pritvoru. Sudski troškovi padaju na teret Kantonalnog suda u Mostaru, a porodica ubijenog je upućena na parnicu.

Hindić je nakon presude vraćena u KPZ Tuzla gdje će najvjerovatnije nastaviti sa izdržavanjem kazne.

Hindić i mostarski ugostitelj Ivanković bili su u kratkoj ljubavnoj vezi, a ubistvo se dogodilo 4.oktobra 2019.godine u motelu „Villa Ivanković“ u mjestu Buna kraj Mostara. Nakon svađe između njih dvoje, Hindić je Ivankovića usmrtila hicem iz njegovog pištolja CZ 7, 65 milimetara.

Fatalnu Sunitu je Kantonalni sud u Mostaru dva puta osudio na kaznu zatvora od tri i po godine za ubistvo iz nehata, ali je Vrhovni sud FBiH ove presude ukinuo.

Prije izricanja sankcije, danas je u Vrhovnom sudu pročitan modificirani činjenični opis u kojem se navodi da je Hindić kobnog dana nakon što se verbalo sukobila sa Ninom Ivankovićem u njegovom objektu, s kojim je bila u kratkoj ljubavnoj vezi, napustila objekt i krenula kući.

"Ološu, mrzim te"

Nakon što se taksijem odvezla, nastavila se preko poruka svađati sa Ninom Ivankovićem u kojim porukama je napisala: "Ološu mrzim te iz dna duše, zovi te svoje kurvetine na njih si ti navikao, samo si se malo preračunao ja nisam kao ostale"

Poželivši ga napraviti ljubomornim zatražila je od Nine broj sobe u vili u kojoj se nalazi Adnan Šljivić, i nakon što je dobila od njega kratki odgovor "304, uvijek za kuma" odlučila vratiti se u vilu.

Kad je došla u vilu popela se stepenicama na zadnji sprat i ušla u otključanu sobu 304, u kojoj se nalazio Adnan Šljivić, kojem mu je ispričala da se posvađala sa Ninom kojeg je nastavila zvati mobitelom.

Nino je poslao Adnanu poruku "Kume vodi je bar oko osam" koju poruku je Sunita vidjela, dok je Adnan više puta insistirao na tome da ona napusti njegovu sobu, što je ona na kraju i uradila.

Spustila se na prizemlje i nepozvana ušla u sobu 101 u kojoj se nalazio Nino, te je počela galamiti i nakon kratke svađe iz pištolja je ispalila jedan hitac nanijevši mu prosrelnu ranu usljed koje je iskrvario, prenosi avaz.

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.