18.1.2022. 13:28
0
"Zakl'o sam ti oca": Uzgajivač bikova Almin Kolić osuđen na devet godina zatvora zbog ubistva amidže Redžiba
Postupajući po optužnici Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, Kantonalni sud u Zenici je 30. decembra prošle godine donio suđujuću, prvostepenu i nepravosnažnu presudu protiv Almina Kolića zbog ubistva, te mu izrekao kaznu zatvora u trajanju od devet godina i sigurnosnu mjeru oduzimanja noža koji je upotrebljen kod izvršenja krivičnog djela, saopćeno je iz Tužilaštva ZDK.

Almin Kolić optužnicom se tereti da je 10. januara 2021. godine u planinarskom domu "Čolan", u namjeri da jedno lice liši života, K.R. zadao jedan ubod u predjelu desne strane grudnog koša.

- Tom prilikom mu je nanio povrede u vidu ubodne rane u predjelu desne prednjebočne strane trupa sa prodornim kanalom kroz sedmo rebro, sedmi međurebarni prostor, osmo rebro i osmi međurebarni prostor, pa dalje kroz dijafragmu i trbušnu šupljinu i tkivo desnog režnja jetre, što je dovelo do unutrašnjeg iskrvarenja iz velikih krvnih sudova jetre koji su presjećeni duž kanala probodine kroz jetru, što je uzorkovo smrt K.R.- navodi se u saopćenju.

Kako je "Avaz" ranije pisao, Almin Kolić, poznat po uzgajanju bikova, nakon žustre svađe mesarskim nožem ubio je svoga amidžu Redžiba Kolića.

S amidžom je bio u konfliktu koji je trajao više mjeseci zbog Planinarskog doma „Čolan“ u kojem se zločin i dogodio. Naime, kako je ranije za "Avaz" , kazao Kenan, sin ubijenog Redžiba, Almin je tri sedmice prije ubistva zapalio taj objekt u kojem su se okupljali lovci.

- Kada mi je ubio oca došao je kući uslikao se i na messenger mi poslao jednu svoju sliku. Ispod slike je napisao: „Ubio sam ti oca i neće više živjeti, zaklao sam ga“. Uhapsila ga je policija i odvela. Otac je dugogodišnji lovac...Bio je u lovu, i uopšte nije konzumirao alkohol. Sjedio je gore nakon lova sa svojim društvom u domu. Prije tri sedmice taj rođak Almin je dom zapalio, reko je Kenan tada.

Radžib je taj objekt nakon požara ponovo osposobio za upotrebu, ali je Almin iznova prijetio paljevinom.

Almin se nakon zločina putem videopoziva i poruka javio svom amidžiću Kenanu rekavši mu da mu je zaklao oca. 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.