18.5.2022. 10:10
0
Danas dženaza tragično stradalom mladiću - Sestra prenijela njegovu raniju objavu i poručila: Ostavio nam je naš Haris kao utjehu
Haris Mekić, 22-godišnjak iz Bugojna, smrtno je stradao u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila tokom proteklog vikenda na cesti između Blagaja i Mostara, a danas će biti ispraćen na vječni počinak.

Dženaza polazi ispred džamije Sultan Ahmed poslije ikindije namaza u 17 sati, a ukop će biti obavljen na mezarju Poljice Bugojno. 

Iza Harisa su ostali neutješni otac Fadil, majka Mejrima, sestre Lejla i Merjema, djed, nena... te mnogobrojni prijatelji koji se od njeg aopraštaju i na društvenim mrežama. 

Emotivnu poruku na Facebooku objavila je i Harisova sestra Merjema:   

"Svi smo Allahovi i njemu se vraćamo. Moj brat Haris je Allahovom voljom preselio na bolji svijet. To je Allahova volja bila i ništa osim onog čime je Allah zadovoljan nećemo reći", navela je. 





Malo potom ona se opet oglasila i prenijela jednu od ranijih objava svog stradalog brata te uz nju napisala: "Ostavio nam je naš Haris zadnju objavu kao utjehu …"

image

Haris je studirao u Mostaru, a nakon njegove pogibije oglasili su se i sa Pravnog fakulteta u Mostaru.

"Prerano nas je napustio naš dragi student Haris Mekić kojeg ćemo pamtiti kao vrijednog i iskrenog mladog čovjeka, uvijek spremnog da pomogne drugima.

Porodici Mekić upućujemo najiskrenije i najdublje saučešće povodom smrti sina i brata", stoji u objavi koju potpisuju profesori i studenti Pravnog fakulteta Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru.

U nesreći su, kako smo već pisali, učestvovala dva vozila, Golf i Mercedes. Mercedes, kojeg je vozio stradali je završio u vinogradu pored ceste, te se prevrnuo, a Mekić je zadobio smrtonosne povrede. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.