30.5.2022. 17:34
0
Tužilaštvo KS čeka Savu Marinkovića, Macanovog kuma: Ko je zapravo pucao u sarajevske policajce
Tužilaštvo Kantona Sarajevo privodi kraju istragu o ubistvu sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, koje se desilo 2018. godine na Alipašinom Polju.

Na ovaj način, konačno bi se, nakon skoro četiri godine, trebala staviti tačka na mučki događaj koji je potresao kompletnu državu.

Međutim, bez Save Marinkovića, koji se nalazi u zatvoru u Njemačkoj, a koji bi navodno uskoro trebao stići u BiH, teško je provjeriti iskaz Aleksandra Macana, koji je tužiocima rekao da je Sava pucao u Šehovića i Vujinovića.

Istražitelji i tužioci već mjesecima provjeravaju ove navode s ciljem da se rasvijetli događaj i konačno podigne optužnica. Otežavajuća okolnost je što trećeosumnjičeni Marko Trifković Žižan, koji je u pritvoru, ne sarađuje i šuti kao zaliven.

Macan i Sava: Ko laže kum ili  mladoženja

Ključan je ipak Marinković, koji je, kako stvari stoje, sada u ekstradicionom pritvoru, ali je izrazio želju za dolaskom.

Pokušava se tačno utvrditi ko je povukao obarač. Njegov dolazak puno bi toga riješio jer vrijeme curi i Tužilaštvu KS.

Ali, za sada je upitno kada će Marinković tačno doći i šta će reži tužiocima. Navodno, Njemačka traži garancije za njegov dolazak, prenosi avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.