12.6.2022. 11:50
0
Akcija policije u Sarajevu: U stanu pronađeno oružje, traga se za jednom osobom
Nastavljajući aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela izvršenih na području Kantona Sarajevo policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo operativnim radom na terenu došli su do saznanju da se u stanu koji koristi osoba inicijala K. D. iz Sarajeva nalazi veća količina vatrenog oružja i municije.

Uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici su od dežurnog sudije Općinskog suda u Sarajevu pribavili naredbu za pretresanje kuće i pratećih objekata koje koristi pomenuta osoba na području općine Centar Sarajevo kojom prilikom su pronađeni i oduzeti sljedeći predmeti: 

- jedan samostrijel sa optičkim nišanom, 
- 1177 komada metaka raznog kalibra, - 42 komada metalnih cijevi-dijelova pištolja, 
- jedan kundak (drška) za pušku,
- jedan pištolj bez obiljeżja i  pripadajuće cijevi i okvira, 
- osam komada okvira za pištolj, 
- jedan okvir za automat 'Šmajser”, 
- jedan okvir za "PASP", 
- dva para drvenih obloga za rukohvat pištolja,
- četiri pribora za čišćenje oružja, 
- jedna puška "Pumparica”,
- jedna registarska tablica za kojom je raspisana potraga od strane Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Za osobom K.D. je zbog postojanja osnova sumnje da je isti počinio krivično djelo iz člana 371.KZ F BIH (Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija) raspisana operativna potraga obzirom da nije zatečen na adresi stanovanja.

O svim preduzetim mjerama i radnjama upoznat je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, te se nastavljaju dalje aktivnosti u cilju dokumentovanja navedenog krivičnog djela, kao i lociranja i pronalaska osumjičene osobe.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.