14.6.2022. 13:03
0
Jedna osoba lišena slobode zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) realizirali su danas na području Zenice pretres stambenih objekata i pokretnih stvari na jednoj lokaciji. Slobode je lišena jedna osoba koja će biti sprovedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Navedene aktivnosti su provedene zbog osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Prilikom pretresa je otkrivena labaratorija za uzgoj opojne droge u okviru koje je otkriveno i privremeno oduzeto četrdeset saksija opojne droge marihuana, određena količina opojne droge „Speed“ i određena količina zeljaste materije koja izgledom asocira na opojnu drogu, te digitalna vaga i oprema za uzgoj opojne droge.

- Pretres je izvršen po nalogu Općinskog suda u Zenici i pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, a u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona - saopćila je SIPA. 


(Fena )

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.