25.6.2022. 13:32
1
Migrant koji je pravio haos u Blažuju kod restorana Mujanić, opet u akciji: Odvuku ga u kamp, on se vrati i napada goste
Prije desetak dana u Blažuju je policija intervenirala zbog drame ispred ugostiteljskog objekta Mujanić, a koju je izazvao migrant.

Redakciji "Avaza" obratio se Enes Radoš predstavnik firme Mujanić koji nam je rekao da uznemiravanje od tog istog migranta nikad nije prestalo.

- Kao što ste i ranije objavili da je migrant napadao goste skalpelom, policija ga je odvela, on se ponovo vraća iz dana u dan. Svaki dan prijavljujemo, ali sve bezuspješno. Obraćali smo se i u kampu Blažuj, te tražili razgovor sa IOM. Svi govore da nije njihov problem. Pa čiji su problem migranti, ko se bavi njima. Tražili smo i da se preispita njegovo zdravstveno stanje, te da se on trajno riješi jer je lice koje je opasno po okolinu - rekao je Radoš.

Kako dodaje, boravak migranata ispred restorana i mesnice odražava i na njihovo poslovanje. 

- Odvuku ga u kamp, on se vrati. Maltretira goste. Čovjeka je štakom napao, žene napada. Svaki dan ista priča. Htjeli smo mirnim putem ovo riješiti, ali izgleda da ne možemo nikako - kaže Radoš.

Podsjećamo, 17. juna policija je intervenirala u Blažuju jer je migrant prijetio prolaznicima, osoblju obližnjih objekata, galamio, a sve vrijeme u ruci je imao skalpel. 

Policija je brzo došla na lice mjesta i migrant je vrlo brzo savladan.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo su potvrdili da je muškarac izazivao nerede.

- On je prebačen u migrantski kamp u Blažuju. Nije lišen slobode - kratko je kazao dežurni u Operativnom centru MUP-a KS. 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.