5.7.2022. 13:19
0
Optužen Kakanjac koji je seksualno zlostavljao svoju devetogodišnju unuku
Kakanjac Ivica Mišković, koji je duže vrijeme bio u bjekstvu, optužen je za obljubu djevojčice u Banjoj Luci. Ovo je potvrđeno u banjalučkom Okružnom tužilaštvu gdje navode da je za osumnjičenim 21. jula prošle godine bila raspisana potjernica i određen pritvor zbog bjekstva.

- Na terete mu se stavljalo krivično djelo obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina. On je lišen slobode na osnovu međunarodne potjernice, te je sproveden na ispitivanje u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka. Nakon ispitivanja je 30. juna ove godine podignuta optužnicu sa prijedlogom Osnovnom sudu u Banjoj Luci za produženjem pritvora protiv osumnjičenog, zbog krivičnog djela obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina, kazali su u Tužilaštvu gdje ističu da će ročište za produženje pritvora biti održano sutra.

Nezvanično, Mišković je u februaru prošle godine seksualno zlostavljao svoju devetogodišnju unuku. Slučaj je policiji prijavljen 12. februara prošle godine nakon što je majka djevojčice osumnjičenog uhvatila na djelu. Policija je sutradan pokušala da ga uhapsi, ali nije zatečen na adresi na kojoj se do tada nalazio. U međuvremenu su došli do saznanja da je umakao u Hrvatsku.

Na Facebook strancii "Stop pedofilija" objavljena je njegova fotografija nakon bjekstva kao i informacija da je on prvo napastovao dječaka od 12 godina u Kaknju, a kasnije i unuku. 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.