26.8.2022. 17:05
0
Duško Tanasković zadržan u istražnom zatvoru zbog opasnosti od bijega, prijeti mu kazna zatvora i do 50 godina
Sudija istrage zadarskog Suda odredio je u petak istražni zatvor srbijanskom državljaninu Dušku Tanaskoviću (28) prijavljenom za likvidaciju 38-godišnjeg Crnogorca Gorana Vlaovića kojemu je pucao u glavu ispred noćnog kluba na Pagu.

U zatvoru je zadržan zbog opasnosti od bijega nakon što je državno odvjetništvo protiv njega pokrenulo istragu zbog ubistva

Policija ga je ranije državnom odvjetništvu prijavila za teško ubistvo za koje je propisana kazna i do 50 godina zatvora. Međutim, istraga je pokrenuta za blažu kvalifikaciju tog nedjela za koje zakon ne propisuje najveću, već samo najblažu moguću kaznu od pet godina, navodi Hina.

Tužilaštvo je navelo kako 28-godišnjaka tereti da je 25. augusta u 6 sati ubio 38-godišnjaka ispred noćnog kluba na predjelu plaže Katarelac.

„Nakon što je oštećenik izašao iz kluba, osnovano se sumnja da mu je okrivljenik prišao s leđa i, s ciljem da ga usmrti, iz neposredne blizine iz pištolja ispalio hitac u glavu i nanio mu tešku i po život opasnu ozljedu od koje je preminuo na putu do Opće bolnice Zadar”, navode u saopćenju.

Tanaskovićev advokat rekao je da njegov klijent nije iznio obranu jer je lošeg psihičkog stanja. Dodao je da očekuju rezultate vještačenja pa će odlučiti o strategiji obrane.

Mediji pišu da je riječ o obračunu dvaju najbrutalnijih balkanskih narkoklanova iz Crne Gore, škaljarskog i kavačkog.

Jutarnji list navodi da je Tanasković policiji kazao tek da za njim traga crnogorska policija jer ga sumnjiče za pomaganje egzekutoru istaknutog "škaljarca" Milića Minje Šakovića, ubijenog sredinom juna u Budvi, ali da on nema veze s tim zločinom. Rekao je i da je već bio u zatvoru te da ima mentalnih zdravstvenih problema.

Za ubijenog Vlaovića mediji navode da je zbog straha od likvidacije samo jednom godišnje napuštao Crnu Goru te da je uz sebe uvijek imao tjelohranitelja. 



(Fena) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.