22.9.2022. 9:27
0
Velika akcija FUP-a, na meti šef kriminalne grupe Sado Džugum
U toku je velika akcija Federalne uprave policije na području Hercegovine. Navodno je na meti pripadnika FUP-a je Sado Džugum, opasni kriminac koji je odranije poznat organima gonjenja.

Akcija se odnosi na krivilna djela organiziranog kriminala.

U akciji kodnog naziva „Impact“ istražitelji Federalne uprave policije hapsili su nodručju Mostara grupu Sade Đuguma 2020.godine.

Sado Đugum odavno puni stupce crne kronike, a javnosti je poznat i zbog ugrožavanja sigurnosti.

Pripadnici policije Zapadnohercegovačke županije uhapsili su Sadu Seferovića, koji se predstavlja i kao Sado Đugum u aprilu 2019. godine zbog ugrožavanja sigurnosti.

Đugum je uhapšen nakon što je duže od pola godine bio pod policijskom promatranjem. I odranije je javnosti bio poznat, a u medijima je predstavljan kao član bajkerske grupe „United Tribuns“.

Zanimljivo je da je uhapšeni Sado glumio u filmu o hajdučkom junaku Mijatu Tomiću „Hajduk“, koji je prikazivan i publici s ovih područja u evropskim zemljama. On u tom ostvarenju glumi kadiju i zapovjednika duvanjske regije, prenosi avaz.

FUPAkcija
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.