5.10.2022. 14:21
0
Određen pritvor osumnjičenom Predragu Petkoviću
Sud Bosne i Hercegovine je jučer u predmetu Veljko Ugrenović i drugi prihvatio prijedlog Tužilaštva Bosne i Hercegovine od 4. oktobra ove godine i donio rješenje kojim je osumnjičenom Predragu Petkoviću određen pritvor, koji po ovom rješenju može trajati najduže mjesec dana, računajući od dana lišenja slobode, odnosno do 3. novembra 2022. ili do nove odluke Suda.

Pritvor je određen zbog postojanja posebnih pritvorskih razloga propisanih Zakonom o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine, odnosno zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze i tragove važne za krivični postupak, utjecati na svjedoke, saučesnike ili prikrivače i bojazni da će ponoviti krivično djelo.

Predrag Petković je osumnjičen da je počinio krivično djelo organizirani kriminal iz Krivičnog zakona BiH, u vezi s krivičnim djelima neovlašteni promet opojnim drogama, neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene, krijumčarenje ljudi i teška krađa - saopćeno je iz Suda BiH. 


(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.