29.10.2022. 8:09
0
Ovako je uposlenik pumpe ismijavao mladića koji je samo želio posao: "Moraš pisati koji si spol, jesi li muški ili ženski? Napiši da li jedeš ćevape sa duplom lepinjom ili jednom"
Još jedna potresna situacija desila se u Bosni i Hercegovini u kojoj je ugašen mladi život iz Laktaša. Kako je na društvenoj mreži postavljen video klip pod nazivom “Molba za rad na benzinskoj pumpi” u kojoj radnik benzinske pumpe ismijava mladića dok ovaj popunjava “prijavu za posao”.

Nakon što je video klip postao virala, ovaj mladić nije mogao izdržati ismijavanje, te je odlučio da si oduzme život. Mladić Mladen imao je samo 22. godine.

Kako doznaje portal Crna-Hronika, uposlenik benzinske pumpe “Gligić” iz Laktaša, ismijavao je dvadesetdvogodišnjeg mladića koji je tražio da ispuni obrazac za “prijavu za posao”.

Nastradali mladić Mladen ozbiljno je shvatio prijavu za posao, ali nepoznati muškarac nije, te je sve vrijeme snimao kako ga ismijava. Postavljao mu je pitanja sa ciljem ismijavanja mladića koji nažalost pritisak javnosti nije mogao izdržati, te je presudio sebi.

Radnik mu je postavljao sljedeća pitanja:

Moraš pisati koji si spol, jesi li muški ili ženski?
Moraš napisati gdje si radio? Moraš još napisati jesi li spavao noću na poslu. Napiši da si pola spavao pola nisi. Piši radio sam noćnu pola spavao pola nisam – kroz smijeh mu govori  radnik šta će napisati.
Napiši jesi li se pokrivao, da donesu deku. Imamo mi po deku, ko radi ima deku. Jesi se pokrivao po zimi? Napiši ne treba deka. – i dalje ga ismijava radnik.
To je upitnik naš. Napiši da li jedeš ćevape sa duplom lepinjom ili sa jedno lepinjom. Ako ćevape ne jedeš onda ovdje ne možeš raditi. Ovdje se samo jedu ćevapi. Ja 20 godina jedem ćevape. Ako ne jedeš ćevape onda ostaješ bez hrane.

Nakon “prijave za posao” mladić Mladen mu plaća 30KM za gorivo i odlazi sa pumpe.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.