30.10.2022. 15:15
0
Evo koji su sve advokati koristili Sky: Na radaru i tužioci i mnogi policajci
Sud BiH odredio je u petak jednomjesečni pritvor Zlatku Ibrišimoviću, uhapšenom advokatu Admira Arnautovića Šmrka kojeg Tužilaštvo BiH sumnjiči za organizirani kriminal i pranje novca.

Sutkinja Tatjana Kosović, na prijedlog advokatice Lejle Čović, isključila je u petak javnost s ročišta da se ne bi, kako je rekla, otkrila advokatska tajna. S tim se složio i tužilac Džermin Pašić. 

Medijima nije bilo dozvoljeno ni praćenje ročišta uhapšenom pripadniku MUP-a KS Ameru Selaku, koji je odavao tajne podatke osobama iz kriminalnog miljea i zauzvrat uzimao novac.

Prema nezvaničnim informacijama, Tužilaštvo BiH smatra da je Ibrišimović pomagao kriminalnim grupama s kojima je sarađivao na način da je zajedno s njima novcem pribavljenim od prodaje narkotika kupovao nekretnine po Sarajevu, ali i drugim zemljama.

Osim toga, utvrđeno je da je advokat Ibrišimović, također, imao Sky aplikaciju. No, nije jedini advokat koji ju je koristio. Državni tužioci pletu mrežu i sklapaju mozaik. Hapšenjem Ibrišimovića i Selaka razotkriva se i sporna uloga pojedinih kantonalnih tužilaca i drugih policajaca, piše Avaz. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.