29.11.2022. 15:13
0
Ubadao ga nožem dok nije iskrvario: Tahiroviću 18 godina zatvora zbog ubistva u Studentskom centru u Sarajevu
Vrhovni sud FBiH potvrdio je presudu Kantonalnog suda u Sarajevu kojom je Sead Tahirović osuđen na 18 godina zatvora zbog ubistva Almira Škrijelja u Studentskom centru Nedžarići u februaru 2020. godine.

Tako je kazna Tahiroviću postala pravosnažna i na nju nije dozvoljena žalba.

Podsjetimo, Kantonalni sud je u maju ove godine Tahiroviću izrekao kaznu od 17 godina zatvora, potom mu je opozvana ranije izrečena uslovna kazna od godinu i po za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa, te mu je izrečena jedinstvena kazna od 18 godina zatvora.

Sead Tahirovoć se tereti da je 20. februara 2020. godine oko 11.30, u Studentskom centru u Nedžarićima, nakon kraće verbalne prepirke nožem ubo Škrijelja u leđa dok je sjedio u stolici. Škrijelj je istrčao iz kancelarije, ali ga je Tahirović sustigao i nastavio udarati i ubadati nožem po raznim dijelovima tijela.

U optužnici se navodi da je ubadao Škrijelja i kada je ovaj pao na tlo. Nanio mu je više ubodnih i reznih rana i to najviše na grudnom košu. Kod oštećenog je došlo do iskrvarenja usljed oštećenja podključne arterije. Škrijelj je zbog toga podlegao na licu mjesta.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.