29.11.2022. 21:06
0
Očekuje se podizanje prve optužnice u Sky predmetima
FOTO: ATV
Optužnica koja se u Tužilaštvu BiH finalizira, bit će podignuta protiv jedne od većih narkogrupa i obuhvatit će više od deset optuženih.

Predmeti se odnose na organizirane kriminalne grupe koje su djelovale u različitim krajevima BiH. Ostvarena je značajna međunarodna saradnja na otkrivanju povezanosti osoba iz BiH s narkostrukturama u zemljama regiona, EU i svijeta.

U pitanju je, kako nezvanično saznajemo, grupa u kojoj je najviše osoba iz Bosanske Gradiške, a njeni pripadnici privođeni su u policijskoj akciji “Storage 2”.

Prvooptuženi će biti Dalibor Railić, dok će se na optuženičkoj klupi, među ostalima, naći i Aleksandar Miljatović i njegov kum Igor Repajić. Dalibor Railić tereti se da je za 50.000 eura naručio ubistvo načelnika Sektora krim-policije PU Prijedor Radenka Bašića. Ubistvo je izvršio Aleksandar Miljatović.

Railić se tereti i u predmetu protiv Veljka Ugrenovića i ostalih osumnjičenih za organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima neovlašteni promet opojnih droga i neovlašteni promet oružja i vojne opreme, te proizvoda dvojne upotrebe, ali i krivičnim djelima krijumčarenje ljudi i teška krađa.
Većina osumnjičenih u ovom predmetu je na slobodi, a određene su im mjere zabrane.

Grupa se sumnjiči da je vršila međunarodno krijumčarenje droge i oružja, na način da su pripadnici grupe djelovali u više zemalja i komunicirali putem aplikacije Sky.

Railiću je, navodno, Bašić bio prepreka u trgovini narkoticima, ali i drugim kriminalnim djelima. Railić se tereti i za organizirani kriminal u vezi s neovlaštenim prometom droga, prenosi Avaz. 


(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.