28.12.2022. 11:00
0
Usred dana napali i opljačkali muškarca: Petorka osumnjičena za razbojništvo u Mostaru u nadležnosti Tužilaštva HNK
U Tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona sinoć su, u kasnim satima, nakon saslušanja oštećenog G.M. (48) nad kojim je u ponedjeljak u Mostaru izvršeno razbojništvo, kako nam je potvrđeno, ispitana dvojica od petorice uhapšenih aktera.

Trojica će, rečeno nam je, u toku dana biti ispitani, a paralelno, u Tužilaštvu HNK, zajedno s pripadnicima Sektora kriminalističke policije MUP-a HNK provode sve neophodne istražne radnje te se provjeravaju informacije o tome je li, eventualno, u ovom događaju učestvovalo više od šest osoba, koliko ih je vidljivo na snimcima videonadzora sa okolnih objekata.

Podsjetimo, jučer ujutro su iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona potvrdili da su slobode lišeni P.D. (26) i D.L. (30), a u poslijepodnevnim satima su pronađeni V.J. (29), M.P. (25) i A.M. (34), od kojih su se neki i sami predali. Za šestim akterom se i dalje traga.

Oni su u ponedjeljak, podsjetimo, usred dana, u Vukodolskoj ulici zaskočili G.M., koji trenutno živi i radi u Austriji te ga izudarali, nakon čega su mu oteli nešto više od 2.000 eura, 700 KM, kreditne kartice i dva iPhonea 14. Njemu su konstatirane lakše tjelesne ozljede.

Ovaj događaj je zgrozio javnost i zbog činjenice da su dvojica aktera, P.D. i M.P. zatvorski policajci, prenosi avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.