5.1.2023. 21:09
0
Emir Šahinović - Bubi ucjenjivao ljubavnicu za 65.000 KM, pa osuđen na tri godine zatvora
Kantonalni sud u Zenici potvrdio je kaznu za iznudu i osudio je na tri godine zatvora nekadašnjeg rukometnog reprezentativca Bosne i Hercegovine Emira Šahinovića koji je pokušao ucjenu ljubavnice od koje je tražio 65.000 KM.

Emir Šahinović – Bubi optužen je u septembru 2021. godine za iznudu 65.000 KM od osobe A.S, žene koja mu je bila ljubavnica.

Šahinović je, prema optužnici, početkom 2019. godine zaprijetio ljubavnici A.S. da će njenom mužu J.S. otkriti da su u ljubavnoj vezi i da će sve objaviti na društvenim mrežama.
Pokušao je Šahinović od ljubavnice iznuditi 65.000 KM. Natjerao ju je da zaključe ugovor o zajmu i na taj način je želio pribaviti protivpravnu korist.

“On je 23. januara 2019. godine oštećenoj A.S. s kojom je bio u ljubavnoj vezi zaprijetio da će njenom mužu otkriti da su njih dvoje u ljubavnoj vezi i da će javno objaviti njihove zajedničke fotografije i prepisku ukoliko s njim ne zaključi ugovor o zajmu po kojoj on kao zajmodavac pozajmljuje novcačni iznos od 65.000 KM”.

“Ona bi mu kao zajmoprimac novac vraćala bez pripadajuće kamate u dogovorenim mjesečnim ratama do 5. januara 2028. godine”.

“Iako svjestan da istoj nije pozajmio novac i da je na taj način ucjenjuje kako bi stekao protivpravnu imovinsku korist, oštećena je shvatila sve kao prijetnju koja će škoditi njenoj česti i ugledu, pa je iz straha s istim zaključila navedeni ugovor”, pisalo je u optužnici koja je podignuta.

Oštećena A.S je prijetnju shvatila ozbiljno. Pristala je na ugovor, ali je potom sve prijavila i Tužilaštvo ZDK je protiv njega podiglo optužnicu za ucjenu.

Nakon suđena u maju prošle godine bivši rukometaš je osuđen na tri godine zatvora. Očekivano, uslijedila je žalba, ali Kantonalni sud u Zenici je odbio žalbu na presudi i potvrdio je kaznu, prenosi Sportsport.

Tako će nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine zbog ucjene morati na tri godine iza rešetaka i sigurno je ovo velika mrlja za čovjeka koji je imao jako dobru karijeru.

Emir Šahinović je rukometnu karijeru završio 2018. godine. Nastupao je za brojne klubove u BiH i inostranstvu, a među njima s Čelik, Bosna, Konjuh, Al Sadd, Prato, navodi CH



0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.