12.1.2023. 22:55
1
U lobiju hotela uzimao mito od 10.000 eura: Kako je Čampara uhvatio “lažnog inspektora” Vrabca, vozača Tužilaštva BiH, na djelu
FOTO: Crna hronika
Uposlenik Tužilaštva BiH Mustafa Vrabac čeka odluku o tome da li će naredne mjesece provesti u zatvoru.

Naime, njega su prije dva dana uhapsili pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo po nalogu Tužilaštva zbog korupcije. Vrabca su uhapsili u sarajevskom hotelu Swiss, dok je u lobiju hotela uzimao mito od 10.000 eura.

Ovaj korumpirani službenik, koji je inače vozač u Tužilaštvu BiH, predstavljao se kao istražitelj i obećavao ljudima ‘završiti’ neke stvari. I to masno naplaćivao.

Naime, prije izvjesnog vremen u Tužilaštvo BiH stigao je ‘oštećeni’ kojem je Vrabac tražio novac. Čovjek je tražio tužioca Dubravku Čamparu i ispričao mu kako se Vrabac, navodni istražitelj Tužilaštva BiH, nudi njemu da mu ‘završi’ neki problem. Za novac naravno.

Tad kreće istraga. Čampara formira predmet i kreću predistražne radnje.

Tužioci su s oštećenim dogovorili sve radnje koje treba poduzeti kako bi se Vrabac uhvatio na djelu.

Nakon toga, utvrđeno je da je korumpirani službenik zaista imao značku istražitelja. On je, kako nam je rečeno, značku ukrao iz Sekretarijata Tužilaštva. A s obzirom da je značka pripadala ženi koja je još 2018. godine napustila Tužilaštvo BiH, nikome značka u trenutno nije nedostajala.

Pitanje je sad koliko puta je Vrabac koristio značku i koliko puta se predstavio kao lažni istražitelj.

Naravno, veliko je pitanje da li je Vrabac radio sam odnosno da li je imao pomoć. Inače, on je bliski rođak glavnog inspektora SIPA-e, prenosi Crna hronika. 


1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.