16.1.2023. 17:34
0
Almir Raščić i dalje u vještačkoj komi. Muhidin Raščić: U Goraždu više nije sigurno
Stanje Almira Raščića iz Goražda koji je u petak, 13. januara, upucan u glavu iz vatrenog oružja, i danas je nepromijenjeno u odnosu na dan kada se desio tragični događaj, potvrdio je Almirov otac Muhidin Raščić.

“U kontaktu smo s doktorima i svakih sat-dva ti ljudi nam javljaju. Situacija nije najbolja. Almir je još uvijek u vještačkoj komi. Nadamo se, ako Bog da, da će biti dobro”, ističe on.

Nemaju nikakav trag

Ponovio je da ne zna motive zbog čega se sve desilo. Smatra kako je cijeli proces istrage usporen. 

“Sinoć sam tražio od ministra unutrašnjih poslova da me primi. Međutim, niko me nije kontaktirao do jutros. Imao sam sastanak sa svim predstavnicima nadležnih organa i kantonalnim tužiocem.

Oni rade svoj posao i ja se ne bih miješao u istragu. Za sada kažu da nemaju nikakve naznake i da ne znaju od čega da pođu.

Imam zamjerke na postupanje u prvom danu, kada je trebalo da se obezbijedi mjesto izvršenja ovog nedjela koje se, po mom ličnom mišljenju, trebalo obezbijediti, da li 24 ili 48 sati. Da ne može niko prići.

Međutim, poslije završetka uviđaja ostavili su prostor tek onako. Tragovi su se mogli ukloniti”, smatra Raščić.

Mišljenja je da nakon slučaja napada na njegovog sina niko nema pravo reći da je bezbjedonosna situacija u Goraždu povoljna.

“Ni političari ni bilo ko drugi više ne može pričati da je situacija u gradu sigurna. Mogu vam to reći odgovorno da nakon 13. januara to nije tako. Ako se ovo moglo desiti Almiru kojeg svi poznaju, kome se onda ne može desiti?”, ocijenio je Raščić.

Almir Raščić: Upucan ispred zgrade

Kantonalni tužilac Mirsad Bilajac potvrdio je da se istraga kojom rukovodi kantonalno tužilaštvo nastavlja u potrazi za svim informacijama i eventualnim dokazima koji će pomoći u rasvjetljavanju slučaja i otkrivanju počinioca.

Po riječima Bilajca, radit će se u saradnji sa svim nadležnim sigurnosnim agencijama. Po potrebi će biti uključeni SIPA, FUP i druge institucije.


Dodao je da je već dogovoren i dolazak predstavnika SIPA-e s ciljem razmjene informacija.     

Bivši nogometaš Almir Raščić u petak 13. januara oko 22 sata upucan je u glavu u prolazu stambene zgrade u ulici 43. drinske brigade, gdje stanuje.

Hitno je prevezen u Sarajevo, gdje je operisan i nalazi se u komi.


(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.