26.1.2023. 10:53
0
Dva vozila zapaljena u Sarajevu: Policija na tragu mogućim počiniteljima
Dva vozila zapaljena su u Sarajevu.

Povodom toga, oglasilo se Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

“Dana 25.01.2023. godine u 03,30 sati, obaviještena je PU Novi Grad da je u ulici Bosanskih kraljeva, općina Novi Grad Sarajevo došlo do požara na putničkom motornom vozilu marke “BMW”, vlasništvo S.F. iz Sarajeva.

Požar je ugašen od strane pripadnika PVB Kantona Sarajevo. Također, pomenutog dana u 04.30 sati u ulici Safeta Hadžića, Općina Novi Grad Sarajevo došlo je do požara na teretnom motornom vozilu marke “Fiat Dukato”, vlasništvo E.F. iz Sarajeva.

U navedenim požarima nije bilo povrijeđenih lica. Na vozilima je nastupila materijalna šteta.

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaje su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak PPZ-a.

Po izjavi sudskog vještaka požari su namjerno izazvani upotrebom otvorenog plamena.

Radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela iz člana 323. stav 1. KZ F BiH, policijski službenici su došli do saznanja o mogućim izvršiocim. Njihov identitet je poznat policiji i raspisana operativna potraga za osumnjičenim licima”, objavio je MUP KS.

 
MUP KS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.