30.1.2023. 20:52
1
Šmrk je navodno želio u potpunosti kontrolirati život Senidah: Tražio je dio zarade s nastupa i od YouTube?
FOTO: Twitter/Arhiv
Cure nove informacije o prijetnjama koje je Admir Arnautović Šmrk navodno upućivao pjevačici Senidah.

Šmrk, koji je uhapšen prošle godine u akciji Bumerang zbog organiziranog kriminala, pranja novca i drugih krivičnih djela, još se nalazi u pritvoru i čeka podizanje optužnice. On je uhapšen nakon što ga je razotkrila Sky aplikacija. Akciju je provodio posebni istražni tim MUP-a Kantona Sarajevo, po nalogu Tužilaštva BiH.

U međuvremenu su isplivali detalji iz istrage koji se tiču regionalnih muzičkih zvijezda koje je Šmrk želio staviti pod svoju kontrolu zbog enormne zarade koje ima od njih, navodi Raport. 

Naime, jedna od njih je popularna Senidah koju je navodno želio reketirati. Prema policijskom izvještaju, koji je Raport objavio, Šmrk je od članova svog klana tražio da Senidah “prebiju, rane ili pospu kiselinom po licu”.

“Svjesni da će na takav način istoj nanijeti teške tjelesne povrede, ili joj zdravlje teško narušiti”, stoji u izvještaju MUP-a.

Pojašnjeno je kako bi grupa počinila krivično djelo Nasilničko ponašanje i Nanošenje teških tjelesnih povreda, prema Krivičnom zakonu BiH.

Kako je pojasnio izvor blizak istrazi Šmrk je u potpunosti želio kontrolirati život pjevačice, navodi Raport. 

Senidah pripada grupi repera kojima je Šmrk menadžer – Jala Brat, Buba Correli… – međutim, pod njegovom palicom ne radi i slovenačka pjevačica. Prema navodima Raporta, upravo je Šmrk tu htio upasti.

Kako navodi izvor Raporta, on je želio ugovarati njene nastupe od kojih je tražio veliki procent, kao i dio zarade od spotova i YouTube objava. Također je želio kontrolirati gdje putuje i s kim se sastaje.

Kada je ona to odbila,  on je navodno preko svojih ljudi uputio ozbiljne prijetnje po njen život zbog čega ona iz straha nije nastupala na teritoriji BiH.

Pored toga, na nekim nastupima Senadiha zabilježeni i su incidenti.  Tako su dva puta bačeni suzavci tokom njenih nastupa. Prvi put u Prnjavoru, a kasnije i u njemačkom Dizeldorfu, navodi Raport. 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.