15.3.2023. 13:37
0
Šmrk ostaje u Vojkovićima: Tužilaštvo BiH traži nova tri mjeseca pritvora
Admiru Arnautoviću Šmrku, kojeg Tužilaštvo BiH sumnjiči za organizirani kriminal, neovlašten promet opojnih droga, pranje novca, nasilničko ponašanje i nanošenje teške povrede, pritvor u kojem se nalazi već šest mjeseci istječe u nedjelju, 19. marta.

No, Tužilaštvo BiH je danas podnijelo Sudu BiH prijedlog za produženje pritvora za još tri mjeseca, piše avaz.

Državni zatvor

Šmrk se nalazi u pritvoru u državnom zatvoru u Vojkovićima, a uhapšen je u septembru prošle godine.

Uhapsili su ga pripadnici MUP-a KS, prema naredbi Tužilaštva. U pritvoru su i članovi njegove grupe Adnan Maglić i Adi Nukić. Sa slobode se, uz mjere zabrane, brani inspektor MUP-a KS Adis Prašović, koji se sumnjiči da je Šmrku odavao informacije.

Naime, Šmrk je uhapšen u sklopu istrage o Sky aplikaciji, a on i članovi njegove grupe imali su zaštićene kodove kako bi dogovarali kriminalne aktivnosti, tvrdi Tužilaštvo.

Prema informacijama Šmrk bi mogao izaći na slobodu jedin ako pristane na saradnju s Tužilaštvom BiH, tačnije ako prizna ko mu je bila zaštita u pravosudnim institucijama i ko mu je na stiku davao informacije o članovima kriminalne bande nakon otvaranja Sky kodova. Te osobe su ga i štitile od procesuiranja, a Šmrk je informacije prodavao ostalim grupama, prenosi avaz.

Zanimljivo je, međutim, da je Šmrk proteklih nekoliko dana više puta pozivan da da iskaz tužiocima, međutim, za sada odbija saradnju.

Koristili nadimke

Šmrk i članovi njegove bande, prema navodima Tužilaštva, koristili su Sky aplikaciju za nabavku i kupovinu, držanje i prodaju opojnih droga, pretežno kokaina, ali i ostalih vrsta narkotika.

Šmrk i njegov saradnik Maglić koristili su Sky imena Bendjamin, Rock i Brzi.

Pojedinačno su navodono pribavili protupravnu imovinsku korist koja premašuje iznos od 200.000 KM. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.