28.3.2023. 13:23
1
Sadi Đugumu tri mjeseca zatvora: Bivšoj prijetio da će je prebiti i ošišati naćelavo
Kantonalno tužilaštvo Zapadnohercegovačkog kantona u Širokom Brijegu je u prvostepenom postupku dokazalo krivnju optuženog Sade Đuguma iz Tomislavgrada, zbog ugrožavanja sigurnosti na štetu T.T.


Optužnicu u ovom predmetu zastupao je zamjenik glavnog kantonalnog tužitelja Mladen Hrstić.

Presudom Općinskog suda u Širokom Brijegu Sado Đugum je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 3 (tri) mjeseca.

Sado Đugum se teretio da je nakon što je u martu 2018. godine oštećena T.T. raskinula s njim ljubavnu vezu, istoj u više navrata, putem telefona s više brojeva upućivao ozbiljne prijetnje po njezin život i tijelo i istu uznemiravao. 

Putem telefona prethodno joj je 01.03.2018. godine poslao fotografiju ženskog lica sa ozljedama kako bi istu zastrašio, te na taj način joj dao do znanja što joj se može dogoditi ako mu se zamjeri.

- Dana 21.04.2018. godine u Ulici Vukovarska b.b. općina Posušje, u blizini diskoteke „Gaudeamus“, ispred motela „Penava“ u kojem je te prilike odsjela T.T., nakon što je istu sa svog mobilnog telefona nazvao, rekao joj je da siđe ispred navedenog motela kako bi razgovarali i kako bi joj on predao neke njene osobne stvari, a nakon što je T.T. to odbila, ponovno joj je ozbiljno zaprijetio da će joj napraviti problem u klubu dok bude pjevala i da će je prebiti i ošišati naćelavo, na koji način da je počinio predmetno kazneno djelo Ugrožavanje sigurnosti iz čl. 183. st. 1. KZ F BiH- navodi se u saopćenju Tužilaštva ZHK.

Presuda je nepravomoćna i stranke imaju pravo ulaganja žalbe o kojoj će odlučivati Kantonalni sud u Širokom Brijegu, navodi Avaz. 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.