29.3.2023. 12:40
0
Policija u februaru Sarajevu oduzela puške, pištolje, municiju, izdata 183 oružna lista
FOTO: Ilustracija
Prema izvještaju o radu Uprave policije MUP KS za mjesec februar došlo je do povećanja broja počinjenih krivičnih djela.

U sklopu aktivnosti na oduzimanju nelegalno posjedovanog oružja i drugih predmeta oduzete su dvije puške, dva pištolja, jedna ručna bomba, jedan nož i 280 komada municije različitog kalibra. U februaru ove godine fizičkim licima izdato je 196 odobrenja za nabavku vatrenog oružja i 183 oružna lista.

U prošlom mjesecu na području KS ukradeno je jedno motorno vozilo, dok su dva vraćena koja su otuđena u ranijem periodu. 

Prema izvještaju navedeno je da je bilo pet samoubistava u KS. 

Upoređujući podatke za mjesec februar ove i prošle godine došlo je do značajnog povećanja broja saobraćajnih nesreća. 

Prošli mjesec registrovano je 827 saobraćajnih nezgoda od čega je 771 sa materijalnom štetom i 56 sa nastradalim licima. U februaru prošle godine bilo je 487 saobraćajnih nesreća. 

Na osnovu statističkih podataka o saobraćajnim nezgodama i nastradalim licima, uzroci saobraćajnih nezgoda su: neprilagođena brzina - 80 (17 lica povrijeđeno, dvoje teže i 15 lakše), uticaj alkohola - četiri (jedno lice lakše povrijeđeno ), ostali uzroci 743 ( tri lica poginula, 49 lica povrijeđeno, osam teže i 41 lakše). 


(Patria/A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.