18.5.2023. 12:25
0
Predložen pritvor za Crnogorca osumnjičenog u okviru akcije 'Golub'
FOTO: Patria
Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužilac Tužilaštva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog Dragana Gajića (1987), državljanina Crne Gore.

Osumnjičeni je lišen slobode na području Istočnog Sarajeva, u okviru istrage Tužilaštva BiH u predmetu kodnog naziva “Golub”, sumnjiči se da je kao pripadnik grupe za organizovni kriminal, vršio preuzimanje i prodaju opojne droge “marihuana”  u BiH, radi daljeg transporta i prodaje opojne droge u Evropskoj uniji, te sudjelovao u koordinaciji aktivnosti drugih pripadnika grupe u Bosni i Hercegovini.

Mjera pritvora predložena je iz razloga opisanih u članu 132. stav 1. tačke a), b) i c) ZKP-a BiH, odnosno zbog opasnosti od bjekstva, jer se radi o stranom državljaninu koji bi odlaskom iz BiH postao nedostupan pravosuđu naše zemlje, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto.

Na ročištu koje će biti održano u Sudu BiH, postupajući tužilac detaljno će obrazložiti prijedlog za određivanje mjere pritvora.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.