8.6.2023. 20:17
0
Ubica Nedžiba Spahića Džibe danas bio u zgradi Tužilaštva Kantona Sarajevo: "Tri godine se krio u BiH"
Saša Golub, koji se tereti da je prije skoro tri godine usmrtio Nedžiba Spahića Džibu, danas je u pratnji advokata Mirsada Crnovršanina bio u zgradi Tužilaštva Kantona Sarajevo prenosi Oslobođenje.

Kak je navedeno, Golub danas nije iznosio svoju odbranu na okolnosti koje mu se stavljaju na teret, ali bi za nekoliko dana trebao da se pojavi pred postupajućim tužiocem radi saslušanja.

Nezvanično  je optužnica protiv Goluba skoro završena te da bi, čim bude okončano njegovo saslušanje, ona trebala biti proslijeđena Sudu na potvrđivanje.

Nedžib Spahić Džiba ubijen je u junu 2020. godine u sarajevskom restoranu Paper Moon na Grbavici. Napadač je ispalio četiri hica u stomak Spahića, nakon čega je pobjegao s mjesta događaja. Vozilo je nedugo poslije pronađeno u naselju Ciglane. Ubrzo nakon zločina otkrilo se da je Golub pucao u Spahića, a nedugo nakon toga za njim je raspisana Interpolova potjernica s obzirom na to da je on već tada napustio Bosnu i Hercegovinu. On se u aprilu ove godine predao organima gonjenja, a potom se pojavio u sudnici Kantonalnog suda u Sarajevu, gdje je na upit sutkinje gdje se krio tri godine izjavio: "Boravio sam u BiH".

- Odmah nakon ubistva mojoj supruzi i dvoje maloljetne djece su upućivane prijetnje. Nisam bio spreman da se pojavim ovdje, rekao je Golub, koji je i ranije osuđivan za različita krivična djela. I ubijeni Spahić je imao dosje u policiji.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.