12.6.2023. 14:15
0
Suđenje Amelu Sejfoviću: Sestra Alma u Njemačkoj, ne želi svjedočiti protiv brata?
FOTO: faktor
Troje svjedoka danas je saslušano na ponovljenom suđenju Amelu Sejfoviću zbog bijega iz KPZ-a Sarajevo. On je pobjegao iz zatvora 3. septembra 2017. godine, a uhapšen je 11. septembra na lokalitetu između Visokog i Kiseljaka.

Vrhovni sud FBiH ranije je ukinuo presudu Kantonalnog suda u Sarajevu kojom je Amel Sejfović bio osuđen na 10 godina zatvora. Presuda je ukinuta i njegovim pomagačima te je predmet vraćen Kantonalnom sudu na ponovno suđenje.

Osim Amela Sejfovića, na optuženičkoj klupi su i Dževad Hazić, Amir Ibrahimi i Igor Miloš, koji se terete za pomaganje. Svi oni se, osim Sejfovića koji izdržava kaznu zatvora u Zenici, brane sa slobode.

Inače, jedan od ključnih svjedoka je Alma Sejfović, sestra Amela Sejfovića, koja, prema pisanju Avaza neće pristati na svjedočenje. Naime, Sejfović je Sudskom vijeću danas kazao da je njegova sestra u Njemačkoj, da je u drugom stanju i da će se pozvati na zakonsko pravo da ne svjedoči protiv brata.

Sudija Jasenko Ružić rekao je tužiocu Darku Martinčeviću da razmisli o pozivanju Sejfovićeve sestre.

Danas je svjedočila Mirnesa Mekić, nevjenčana supruga Anisa Sadikovića, koji je 2017. godine bio u KPZ-u Sarajevu u vrijeme kada je bio i Sejfović.

Mekić je izjavila da ju je Anis često zvao iz zatvora te da joj je u junu 2017. rekao da će doći jedan njegov prijatelj i da će donijeti novac. Novac je navodno preuzimala u frizerskom salonu u Hadžićima, gdje je zaposlena. Isti muškarac, za kojeg je kasnije iz medija saznala da je Igor Buzov, u dva navrata je navodno dolazio kod nje i predavao joj kesu. Nakon toga je Anis zvao Mekić i govorio joj da nešto kupi za taj novac, a preostali dio predavala je nekom momku ispred Centralnog zatvora „Miljacka“. Potvrdila je da je Buzov dolazio u sivom Golfu. Mekić je kazala da ju je Anis zvao često da preuzima i predaje novac. 


Na pitanje advokatice Sabine Hota-Ćatović, koja zastupa Sejfovića, je li novac bio za kupovinu mobitela, svjedokinja je kazala da ne zna te da također ne može potvrditi da je u jednoj pošiljci bilo 2.000 KM, jer nikada nije, kako je rekla, otvarala koverte i prebrojavala novac, navodi Avaz.



 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.