25.9.2023. 13:54
0
Na sudu koji je odbio odrediti pritvor Denisu Buntiću zaposlena je njegova majka
Iako je Kantonalno tužiteljstvo zapadnohercegovačkog kantona predložilo pritvor za bivšeg hrvatskog rukometnog reprezentativca Denisa Buntića koji je u petak pretukao svoju suprugu, sud je odbio prijedlog tužitelja te Buntiću odredio zabranu prilaska i obvezu svakodnevnog javljanja u policiju. Tužiteljstvo je zato uložilo žalbu te opet zatražilo pritvor, piše Index.

Klara Buntić, supruga Denisa Buntića, kako piše Index, skriva se na sigurnome jer se boji za svoj život. I sama kaže da protiv Denisa, čija je majka Vinka Buntić, zaposlenica istog toga suda koji ga je odbio pritvoriti, nitko ne želi svjedočiti iako postoji i audiozapis koji svjedoči o njenom brutalnom premlaćivanju. Buntića brani dugogodišnja obiteljska prijateljica i kuma Anka Hrstić koja je Indexu odbila komentirati slučaj. 

Pitali susud temeljem čega je Denisa Buntića sudac na Općinskom sudu u Ljubuškom Filip Šaravanja pustio na slobodu. Nismo dobili odgovor. Do zaključenja teksta nismo došli ni do komentara dotičnog suca koji je danas, prema riječima zaposlenika suda, "na terenu i ima ročišta". 

Sa suda su Indexu rekli da je Buntiću umjesto određenog pritvora, koje je predložilo tužiteljstvo, određena zabrana pristupa supruzi i kćerki te izdana naredba da se svaki dan mora javiti u policiju. Na naš upit koje su kvalifikacije i dokazi bili potrebni da se Buntiću odredi pritvor, također nam nije odgovoreno. 

“Općinski sud u Ljubuškom je po prijedlogu za pritvor nadležnog Tužiteljstva donio rješenje kojim se umjesto predloženog određivanja pritvora osumnjičenom određene mjere zabrane, a koje je Sud ovlašten primijeniti kada odlučuje o pritvoru. S obzirom na to da je u konkretnom slučaju utvrđena osnovana sumnja na Kazneno djelo Nasilja u obitelji, Sud je osumnjičeniku izrekao dvije mjere zabrane iz čl. 140a Zakona o Kaznenom postupku FBiH, konkretno točke b. i d. iz istog članka. 

Radi se o zabrani posjećivanja i prilaska na sto metara njegovoj supruzi i kćerki, kao i mjesta gdje one borave. Također, sa suda u Ljubuškom Indexu su rekli da se njihovom odlukom osumnjičeniku nalaže da se svakog dana mora javljati u PU Ljubuški u vremenu od 7:00 do 7:30 sati, ovlaštenim službenicima PU koje za primjenu ove mjere odredi načelnik PU Ljubuški, gdje će se o njegovom svakodnevnom javljanju voditi adekvatna evidencija.

Osumnjičeni se upozorava da mu se može odrediti pritvor ako se neopravdano ne bude pridržavao ovih mjera. Također je određeno da će mjere zabrane izvršavati i nadzirati službenici PU Ljubuškog, kojima je dostavljen primjerak rješenja, koje mjere stupaju na snagu odmah, i imaju se primijeniti nadalje, do pravomoćnosti presude za kaznena djela za koje je D. B. osumnjičen, s tim da će se svaka dva mjeseca ispitati jesu li ove mjere još potrebne.

Izrečene mjere se primjenjuju odmah. Ističemo da navedeno rješenje sadrži obrazloženje o razlozima zašto nije određen pritvor nego navedene mjere, a isto rješenje nije pravomoćno, što znači da se nadležno Tužiteljstvo i obrana na isto mogu žaliti u roku od tri dana o čemu će odlučiti vijeće Suda", stoji u odgovoru Indexu. 

Iz tužiteljstva su Indexu kazali da je njihov prijedlog odbijen, ali da će uložiti žalbu. Nešto kasnije stigla je vijest da jesu uložili žalbu i ponovno zatražili pritvor. S obzirom na to da je Buntiću majka zaposlenica suda na kojemu mu se sudi, kažu da postoji opcija prebacivanja slučaja na neki drugi sud, navodi Index. 

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.