6.10.2023. 16:06
3
Zbog čega je ubici Mirze Raščića prekinuta kazna na dva mjeseca: Izudin Tahirović na slobodi zbog bolesti majke koja je u teškom stanju
Izudin Tahirović koji je osuđen na 17 godina i šest mjeseci zatvora zbog ubistva Mirze Raščića nalazi se na dopustu u trajanju od dva mjeseca, a koji mu je dodijelio Kantonalni sud Sarajevo, potvrđeno je medijima.

Direktor KPZ Zenica Rusmir Isak je kazao da je prekid kazne odobrio Kantonalni sud Sarajevo. 

- On nije nikakve pogodnosti koristio kod nas niti je dobio, niti ih može ostvariti za tako kratko vrijeme, tako da mi kao Zavod nemamo nikakvih odgovornosti što se tiče Tahirovića - kazao je za “Avaz” direktor Isak.

Potvrdio je da dobio prekid kazne do 5. 12. 2023. godine.

Kako spomenuti medij saznaje rješenje o prekidu kazne za Tahirovića nije donijelo sudeće vijeće kojim je predsjedavala sutkinja Indira Jahić, već krivično vijeće Kantonalnog suda Sarajevo u kojem je bilo troje drugih sudija.

Prekid kazne Izudin Tahirović dobio je zbog bolesti majke koja je u izuzetno teškom stanju. 

 
3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.