29.11.2023. 10:22
0
Detalji akcije "Kapital": Jasmin Hasić, osumnjičeni za pokušaj ubistva Živkovića nalazi se u zatvoru, SIPA ga privela na ispitivanje
FOTO: Dnevni Avaz
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), su danas po nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, na području Kantona Sarajevo započeli operativnu akciju "Kapital".

Pretresi se vrše na jedanaest 11 lokacija, u toku dana će od strane policijskih službenika SIPA-e biti ispitan osumnjičeni Jasmin Hasić. 

Kako prenosi portal "Avaza", Hasić je od ranije poznat organima gonjenja te se nalazi u KPZ Zenica. On će iz ove ustanove vrlo brzo biti doveden na ispitivanje u prostorije SIPA-e.

Također, planira se i saslušanje više lica u svojstvu svjedoka.

Navedena operativna aktivnost se vrši s ciljem rasvjetljavanja krivičnog djela „Ubistvo“ iz člana 166. u vezi sa krivičnim djelom „Pokušaj“ iz člana 28. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, koje se desilo dana 15.02.2022. godine i 16.03.2022. godine, na štetu Mateja Živkovića, zamjenika predsjednika Komisije za vrijednosne papire FBiH. Tom prilikom je Živković ranjen s više metaka. U toku su operativne aktivnosti na 11 lokacija na području Kantona Sarajevo. U toku dana će u prostorije SIPA-e biti dovedena lica koja će biti saslušana u svojstvu svjedoka, kao i osumnjičeni Jasmin Hasić, potvrđeno je ranije iz SIPA-e. 

Pretresi se vrše a u saradnji sa Federalnom upravom policije.

U toku rada po navedenom predmetu policijski službenici SIPA-e ostvarili su saradnju sa Obavještajno-bezbjednosnom agencijom Bosne i Hercegovine, Centrom za forenzička ispitivanja, vještačenja i istraživanja Federalne uprave policije, JZU Zavod za sudsku medicinu i Kriminalističko tehničkim centrom Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstvima unutrašnjih poslova Republike Srpske – PU Istočno Sarajevo i Kantona Sarajevo.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.