1.12.2023. 19:27
0
Tužilaštvo traži pritvor za osumnjičene zbog pokušaja likvidacije ispred hrama u Istočnom Sarajevu
FOTO: facebook
Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu je podnijelo Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu prijedlog za određivanje mjere pritvora protiv Stefana Samardžije i Miloša Obradova zbog pokušaja ubistva.

Terete ih da su 29. novembra, oko 4.50 sati neposredno ispred ulaznih vrata Hrama Svetog Arhangela Gavrila, u namjeri da ga ubiju, muškarcu M.P., zajednički zadali više udaraca u predjelu glave i tijela.

“Tako je M.O. trčeći sustigao M.P., istog udario i oborio na tlo, a potom ga odmah rukama i nogama više puta udario u predjelu glave i drugih dijelova tijela”, navode iz Tužilaštva.

Dodaju da je zatim S.S. dok je oštećeni ležao položaju, betonskom pločom, težine oko 30 kilograma, zadao udarac u predjelu gornjeg dijela tijela.

Tu se nije zaustavio već je sjeo na M.P. i rukama mu zadao više udaraca u predjelu glave i drugih dijelova tijela, a zatim ustao i svom snagom skakao po tijelu M.P.

“Istovremenu mu je dok mu je M.O. zadavao udarce nogom u predjelu tijela i glave, uslijed kojih udaraca je M.P. zadobio više teških tjelesnih povreda”, navode iz Tužilaštva.

Dodaju da su ih potom spriječili pripadnici policije iz Pala.

“Razlozi za predlaganje mjere pritvora za lica S.S. i M.O. sastoje se u tome da postoji opasnost da će isti boravkom na slobodi imati priliku i uticati na svjedoke, te uništiti, sakriti, izmijeniti dokaze ili tragove važne za krivični postupak te da postoje okolnosti koje opravdavaju bojazan da ukoliko se osumnjičeni nađu na slobodi, isti će ponoviti izvršenje istog krivičnog djela, ili da će učiniti drugo krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna, te s obzirom na način njegovog izvršenja i posljedice, puštanje na slobodu osumnjičenih lica rezultiralo bi stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda”, navode iz Tužilaštva.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.