9.1.2024. 13:15
0
Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv Kineza Guanghua Xianga zvanog Miki
FOTO: ilustracija
Tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine podigao je optužnicu protiv državljanina Kine Guanghua Xianga zvanog Miki, rođenog 1980. godine u mjestu Zhe Jian Qin Tian, Narodna Republika Kina i pravnog lica „BU-BU-GAO“ d.o.o Brčko distrikt BiH.

Optuženi se terete da su, u periodu februara mjeseca prošle godine, optuženi Guanghua Xiang, radeći u svojstvu direktora i odgovornog lica za zastupanje u paravnog lica BU-BU-GAO Brčko Distrikt - tržnica Arizona, ne pružajući zahtijevane podatke, odnosno pružajući lažne podatke o stečenim oporezivim prihodima i drugim činjenicama od utjecaja na utvrđivanje iznosa poreznih obaveza, nije evidentirao promet kroz poslovne knjige navedenog pravnog lica, niti je isti putem podnesenih prijava samooporezivanja prijavio UIO BiH, niti obračunao porez na dodatu vrijednost (PDV) u ukupnom iznosu od 24.189,46 KM a za koji iznos je oštećen budžet BiH, dok je pravno lice BU-BU-GAO“ d.o.o. raspolagalo na taj način protivpravno ostvarenom imovinskom koristi.

Optuženi se terete da su počinili krivično djelo poreska utaja ili prevara iz člana 210. KZ-a BiH.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.