12.1.2024. 19:24
0
U KPZ Zenica se ubio 32-godišnji zatvorenik
Iza rešetaka Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Zenica prošle sedmice se desila tragedija. Naime, 32-godišnji pritvorenik je odlučio okončati svoj život.

Prema dostupnim informacijama, koristio je čaršafe kako bi napravio omču, te se objesio u svojoj ćeliji.

Nesretni 32-godišnjak bio je u statusu pritvorenika i čekao je suđenje, a okolnosti koje su dovele do ovog tragičnog čina za sada nisu poznate. Direktor KPZ Zenica, Rusmir Isak, potvrdio je ovu informaciju za Klix.ba.

- Nažalost, možemo potvrditi da je došlo do suicida u pritvorskoj jedinici, a obzirom da se radi o pritvorenoj osobi nismo u mogućnosti davati više informacija bez odobrenja nadležnog Općinskog suda u Sarajevu. Mi smo poduzeli sve radnje iz svoje nadležnosti i djelovali potpuno u skladu sa svim važećim propisima, kazao je Isak.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.