16.1.2024. 16:57
0
Optužen da je pijan jureći 200 km/h skrivio nesreću sa dvoje poginulih: Nihad Aljić negira krivicu
Nihad Aljić (47) iz Vukosavlja negirao je danas krivicu za stravičnu saobraćajnu nesreću koja se dogodila ljetos u mjestu Novakovići kod Banje Luke, a u kojoj su poginuli Sanel Nermin Aljić (22) i Mirsad Aljić (22).

Još jedan putnik u vozilu, M. F, je zadobio teške povrede.

Aljiću je danas u Okružnom sudu Banja Luka održano ročište za izjašnjenje o krivici po optužnici koju je protiv njega podiglo Okružno javno tužilaštvo, a na kojem se izjasnio da nije kriv.

Nesreća se dogodila 14. juna 2023. godine oko 21.50 sati u naselju Novakovići, a optuženi je upravljao vozilom "porsche cayenne" i kretao se brzinom 198 km/h iz smjera Klašnica prema Banjoj Luci, na dionici gdje je dozvoljena brzina do 100 km/h.

U optužnici se navodi da je bio u stanju teškog pijanstva sa koncentracijom alkohola u krvi od 2,08 g/kg.

Dodaje se da je izgubio kontrolu nad vozilom i prešao u desnu saobraćajnu traku, zatim sletio sa kolovoza i udario u zaštitnu ogradu i betonski propust za vodu.

- Došlo je do višestrukog prevrtanja vozila i zaustavljanja udarom u žičanu ogradu i betonske stubove u krugu firme u Banjoj Luci - piše u optužnici koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo Banja Luka.

Mirsad Aljić i Sanel Nermin Aljić, koji su se nalazili na mjestu suvozača, odnosno putnika u vozilu, ispali su iz auta tokom prevrtanja, i obojica su stradali na mjestu nesreće zbog teških povreda glave, prenosi portal Faktor.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.