11.3.2024. 10:42
0
Oglasio se MUP TK nakon pucnjave ispred ugostiteljskog objekta: “Uhapšene dvije osobe, jedna ranjena"
FOTO: mup tk
Policijski službenici sinoć su u Tuzli uhapsili dvije osobe zbog pokušaja ubistva, saopštila je Uprava policije MUP-a TK.

Kako je pojašnjeno, Policijska stanica Zapad sinoć je oko 21:00 sat, zaprimila prijavu da je u ulici Husinske bune u Tuzli, ispred ugostiteljskog objekta, jedna osoba, a koja se nalazila u društvu još jedne, upotrijebila vatreno oružje prema S.D. iz Lukavca.

Nakon toga su se oba lica udaljila sa mjesta događaja. Tom prilikom, S.D. je zadobio lake tjelesne povrede, konstatovane u JZU UKC-a Tuzla, Klinika za ortopediju i traumatologiju.

Operativnim radom, policijski službenici su došli do saznanja o učesnicima navedenog događaja, koji su ubrzo pronađeni i privedeni u službene prostorije Uprave policije MUP TK-a, a radi se o E.S., rođen 1988.godine iz Tuzle i A.B., rođen 1985.godine iz Tuzle.

O događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, po čijem nalogu je izvršen uviđaj od strane policijskih službenika Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla uz asistenciju policijskih službenika PU Tuzla - PS Zapad, kao i vještaka balističke struke", rečeno je iz policije.

Osobama E.S. i A.B. je oduzeta sloboda, zbog postojanja osnova sumnje da se dovode u vezu sa učinjenjem krivičnog djela iz člana 166. u vezi sa članom 28. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine - Ubistvo u pokušaju. U toku je poduzimanje daljnjih istražnih radnji, po nalogu dežurnog kantonalnog tužioca, a nakon kriminalističke obrade, navedena lica će danas uz Izvještaj biti predata Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na nadležnost i dalje postupanje.

Tuzla
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.