29.3.2024. 19:42
0
Karišik navodno krio mobitele u vešeraju: Ko je kupio automobil sekretarici Ibrahima Hadžibajrića
U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je održano ročište za određivanje pritvora Elmedinu Karišiku i Seidu Hadžibajriću koji su uhapšeni u akciji "Start 2" koju je jučer sprovela sarajevska policija pod nadzorom Tužilaštva KS, prenosi Avaz.

Tužitelji su iznijeli dokaze za koje tvrde da su osumnjičeni prekršili mjere zabrane te da je posebnim istražnim radnjama utvrđeno kako su počinili nova krivična djela.

Tokom pretresa stana kod Elmedina Karišika su jučer pronađena tri najnovija modela iPhonea. Dva su bila skrivena u vešeraju. Sva tri su bila zaključana, a Karišik nije želio dati lozinke.

Tužitelji su na današnjem ročištu kazali da je Karišik tražio da se ne izuzmu ti mobiteli, prenosi Avaz.

Također, tužitelji su spomenuli i da je vozilo Alme Destanović, sekretarici Ibrahima Hadžibajrića koja je također uhapšena prošle godine koštalo 80.000 KM, pola platio Hadžibajrić gotovinom, a pola Karišik karticom.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.