3.4.2024. 8:36
0
Teška nesreća u Austriji: Kombi koji je vozio bh. državljanin sudario se sa autom, jedna osoba je mrtva, 7 je povrijeđenih
FOTO: ilustracija
Težak sudar dogodio se u utorak ujutro u Pinzgau (Salzburg). U stravičnom sudaru život je izgubio 20-godišnji Tirolac, a nekoliko osoba je povrijeđeno. Zbog nesreće je cesta Pinzgauer Straße B311 morala je biti zatvorena zbog nesreće.

Nesreća se, kako prenosi Kroativ, dogodila oko 6.30 sati, kada su se direktno sudarila dva vozila. Jednim, u kojem su bila dvojica mladih vojnika, upravljao je 20-godišnji Tirolac, a drugim, minibusom, 43-godišnji BiH državljanin, navode austrijski mediji. 

Kako je za Krone potvrdio operativni direktor Anton Voithofer, mlađi vozač je stradao na mjestu. 

Na mjestu nesreće intrevenisalo je nekoliko timova hitne pomoći, vatrogasci, policija...

Vojnici su, navodno, bili na putu ka kasarni u St.Johhanu, dok je minibus, koji je vozio bh. državljanin, išao ka Zell am Seeu. 

- Sedmero povrijeđenih je prebačeno u obližnje bolnice.  

Zbog sudara je cesta morala biti zatvorena u oba smjera, a promet je preusmjeren preko Rauriser Höhe. Cesta je ponovno puštena u promet tek nešto prije 11 sati.

Austrija
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.