12.4.2024. 22:22
0
K.Z. pretukao suprugu i nanio joj teške povrede, i ranije je zlostavljao psihički i fizički
Općinski sud u Ljubuškom uvažio je prijedlog Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona i odredio jednomjesečni pritvor K.Z. (29) iz Gruda, potvrđeno je za "Avaz“.

On je osumničen da je je počinio produženo krivično djelo Nasilje u porodici iz čl. 222. st. 2 i st. 4 u vezi sa st. 1 KZ F BiH u vezi sa čl. 55. KZ F BiH.

K.Z. je uhapšen u srijedu, 10. aprila, nakon što je supruzi nanio teške tjelesne ozljede, a koju je duže vrijeme zlostavljao i psihički i fizički.

Nakon ispitivanja u Tužilaštvu ZHK odmah je podnesen prijedlog za određivanje pritvora i to zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bijega osumnjičenog, osnovane bojazni da bi boravkom na slobodi sa sigurnošću mogao ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke, te opravdane bojazni da bi ponovno počinio isto ili slično krivično djelo.

Iz Kantonalnog tužilaštva u Širokom Brijegu su naveli da će nastaviti s intenzivnim radom na okončanju istrage u ovom predmetu.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.