4.8.2017. 12:44
0
Obilježavanje Svjetske sedmice dojenja u Zenici 10. augusta
Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica povodom obilježavanja Svjetske sedmice dojenja organizuje u tom gradu u četvrtak, 10. augusta interaktivno predavanje.

Uz razgovor buduće mame i dojilje mogu otvoreno razgovarati o dojenju, podijeliti svoje radosti, uspjehe, strahove, iskustva i očekivanja, te pružiti podršku drugim majkama da ustraju u dojenju.

Uvodna izlaganja imat će: mr. med. sci. Jasmin Hodžić (koordinator projekta "Bolnica-prijatelj beba") i Adisa Hotić (IBCLC - internacionalno certificirana savjetnica za dojenje i laktaciju, babica, diplomirana medicinska sestra, savjetnica u Facebook grupi Dojenje je IN).

Ulaz na događaj je besplatan, a sve goste očekuju pokloni (marama za dojenje i brošura sa informacijama o prednostima dojenja te savjetima za lakše dojenje), saopćeno je iz Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica kontinuirano promoviše značaj dojenja, a s ciljem podizanja svijesti, unapređenja i pružanja podrške majkama koje doje svoju djecu.

Svjetska asocijacija za promociju dojenja (WABA) je 1992. godine prvu sedmicu u mjesecu augustu proglasila Svjetskom sedmicom dojenja s ciljem podizanja svijesti, unapređenja i podrške dojenju.

Dоjenje predstavlja hranjenje bebe isključivо majčinim mlijekоm tоkоm prvih šest mjeseci živоta, bez dоdataka vоde, čaja, sоkоva, adaptiranоg mlijeka i čvrste hrane.

Istraživanja pokazuju da je 15,6 posto djece do šest mjeseci isključivo dojeno u FBiH.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.