27.10.2017. 21:28
0
Pretjerana briga škodi djeci
Pretjerana roditeljska briga, može da dovede do depresije kod djece, tvrde britanski psiholozi. Ona koja su navikla da dobijaju sve što požele, bez ikakvog truda, misle da imaju pravo na sve ali ne znaju kako to da postignu, jer nisu ovladala vještinom ostvarivanja ciljeva.

Zato djecu treba podsticati da što češće samostalno rješavaju svoje probleme i ne treba ih uvijek štititi od nekih manjih razočaranja, ističu stručnjaci. Roditelji uvijek treba da pokažu razumijevanje za njihove probleme i pruže im moralnu podršku, ali i da podstiču razvoj njihove sposobnosti za prevazilaženje prepreka.

(Alen Avdić)

BrigaDjeca
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.