17.11.2017. 14:00
0
Neobiče činjenice o mališanima rođenim u novembru
Ako ne vjerujete u sudbinu i zvijezde, pozabavite se naučnim istraživanjima i saznajte nešto novo o sebi. Nauka kaže da to što ste rođeni u nekom mjesecu, može da vas na neki način definiše. Pročitajte šta kažu istraživanja o bebama rođenim u novembru:

1. Velike su šanse da će dječaci biti ljevoruki
Istraživanje objavljeno u časopisu Cortex pokazalo je da su muškarci rođeni u periodu od novembra do januara češće ljevoruki, u odnosu na muškarce rođene u drugim mjesecima. Naučnici zapravo ne znaju zašto je to tako, ali sumnjaju da ima veze sa ranom izloženosti sunčevoj svjetlosti, što potencijalno povećava nivo testosterona i može povećati šanse za jačanje lijeve strane tijela, odnosno lijeve ruke.

2. Često su atletski građeni
Istraživanja sa Univerziteta Eseks pokazala su da su djeca rođena u oktobri i novembru čvršća i jača od svojih vršnjaka. Naučnici smatraju da bi to moglo biti zato što su njihove mame bile više izložene suncu i vitaminu D u zadnjim mjesecima trudnoće, što je njihovoj djeci donijelo jače kosti i mišiće.

3. Manje su šanse da će patiti od srčanih problema ili raka pluća
Tako barem tvrde autori istraživanja sprovedenom na Univerzitetu Kolumbija, objavljenom u Journal of the American Medical Informatics Association, gdje stoji da će osobe rođene u novembru imati manje šanse oboljenja od raka pluća i pojave srčanih problema, ali im zato preti povećan rizik bolesti gornjih disajnih puteva.

4. Njihovo cvijeće su hrizanteme
Cvijeće koje kod nas simboliše uspomenu na mrtve, žaljenje, smrt i prolaznost života, na Dalekom istoku i u drugim djelovima svijeta simbol je mladost i dugovečnost. Smatra se da hrizanteme donose sreću u dom, a u prirodi su vrlo izdržljivi cvjetovi koje je dosta teško gajiti – baš kao i djecu rođenu u novembru.

5. Ljudi o njima imaju veoma visoko mišljenje
Kad bismo pravili rođendansku žurku slavnim ličnostima rođenim u novembru , bila bi tu jako dobra ekipa slavljenika: Leonardo Di Kaprio, Skarlet Johanson, Martin Scorceze, Džodi Foster, Rajan Gosling i mnogi drugi, dakle društvo o kojima, primjećujete, javnost ima jako visoko mišljenje.

6. Dobri su horoskopski znakovi
Osobe rođene u novembru u horoskopu mogu biti škorpije ili strijelci, a oba ta znaka su popularna u društvu.
Kaže se da su škorpioni lojalni, harizmatični i ambiciozni dok je strijelac poznat po svojoj radoznalosti, optimizmu i sklonosti avanturama.

(Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.