16.2.2018. 16:27
0
Obilježen Međunarodni dan djece oboljele od karcinoma: Zadovoljni smo efektima akcije, jer smo prikupili dosta novca
Učenici prvog razreda Medicinske škole u Bugojnu danas su ispred zgrade gimnazije organizirali akciju, kojom je obilježen Međunarodni dan djece oboljele od karcinoma.

-Ideja je bila da prodamo što veći broj crvenih klovnovskih nosića, bedževa, čestitki, hemijskih olovaka, kao i cekera koje smo dobili iz Udruženja 'Srce za djecu koja boluju od raka u Federaciji BiH' - kazala je prof. Hamira Sultanović Karadža.

Cilj je, dodala je, vraćanje osmjeha na dječja lica, i skretanje pažnje lokalnom stanovništvu na potrebe bolesnih mališana "koji su često zaboravljeni". 

-Sva sredstva iz ove humanitarne akcije bit će uručena spomenutom udruženju, kao podrška projektu koji provodi pod nazivom 'Roditeljska kuća'. S obzirom na veliki odziv građana, već sada možemo reći da smo uspjeli u našoj namjeri - naglasila je.

Učenica Dženita Muratspahić je, također, zadovoljna iskazanim interesom prolaznika da kupe neki od ponuđenih predmeta, po simboličnim cijenama od jedne i dvije KM.

- Zadovoljni smo efektima akcije, jer smo prikupili dosta novca. Ovo nije prva aktivnost u koju sam se rado uključila  - kazala je.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.