22.4.2020. 15:20
0
"Vrlo je bitno da država osigura da pandemija ne utiče negativno na rezultate i da sva djeca budu sigurna"
Predstavnica UNICEF-a u Bosni i Hercegovini Rownak Khan poručila je donosiocima odluka i porodicama da doprinesu promociji prava djeteta kako nijedno dijete u vrijeme pandemije ne bi bilo izloženo dodatnom riziku.

Istaknula je na današnjoj konferenciji za medije da UNICEF, kao dio UN porodice, daje podršku najugroženijoj djeci u vrijeme pandemije.

Pozvala je vlast da u vrijeme pandemije osigura zaštitu prava sve djece, te da BiH kada se govori o stopi preživljavanja od koronavirusa, ima odlične rezultate.

- Vrlo je bitno da država osigura da pandemija ne utiče negativno na rezultate i da sva djeca budu sigurna, kao i da se osigura nastavak obrazovanja - naglasila je Khan.

Dodala je da u partnerstvu sa USAID-om i Federalnim ministarstvom zdravstva, UNICEF pored ostalih poslova osigurava i sanitarna i higijenska sredstva.

- Najvažnije u ovakvoj situaciji su tačne informacije. Vrlo je teško vrijeme za sve nas, mnogo je nesigurnosti, ali pored svih teškoća i izazova, jako dobro se upravlja kriznom situacijom - ocijenila je. 

Zahvalila je USAID-u, bliskom partneru, ali i prvom donatoru koji je odgovorio na pružanje podrške vladama, kao i Vladi FBiH i Federalnom ministarstvu zdravstva za odlično partnerstvo.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.