10.11.2020. 13:46
0
Uhapšena medicinska sestra iz pakla: Ubila je osam beba!
Medicinska sestra koja je već dva puta hapšena u Engleskoj pod sumnjom da je ubila osam beba i pokušala da ubije još devet u bolnici u Chester?u uhapšena je ponovo.

Ona je privođena dva puta – 2018. i 2019. godine, piše Daily Mail. 

Hapšenje Lucy Letby još 2018. godine šokiralo je njene kolege, posebno jer je ova medicinska sestra u svojoj bolnici smatrana “šampionom njege djece", kako su britanski tabloidi tada pisali.

Letby je diplomirala 2011. godine, a uska struka joj je upravo njega beba. Ona sama često je govorila o svojoj posvećenosti poslu, a rado se temom njege djece bavila i na društvenim mrežama gdje je bila aktivna u 14 grupa u kojima se govorilo o tome.

U jednom intervju koji je dala lokalnim novinama, govorila je koliko voli svoj posao.

Letby je često govorila o svojoj posvećenosti poslu

- Radila sam na odjeljenju za bebe još dok sam bila student, tri godine u periodu stažiranja. Moja uloga podrazumijevala je da brinem o bebama kojima je potreban različit stepen podrške. Neke su bile tu danima, neke mjesecima. Uživala sam da gledam njihov napedak i da podržavam njihove porodice”, rekla je tada sestra Letby.

Čak je učestvovala u akciji prikupljanja tri miliona funti za izgradnju novog krila neonatologije u bolnici u kojoj je radila.

Istraga o smrti beba pokrenuta je u maju 2017. godine, na inicijativu same bolnice, zbog sumnjivo visoke stope smrtnosti novorođenčadi u toj ustanovi u periodu od marta 2015. do jula 2016. godine.

Interna istraga započeta je nakon što je zabilježen veliki broj slučajeva kada su prijevremeno rođene bebe umirale od otkazivanja pluća i srca, ali tako da nisu mogle da budu oživljene, prenosi Nova.rs.

U izvještaju je zaključeno da su bebe imale čudne plikove, mrlje i crvenila na rukama i nogama. Eksperti nisu mogli da utvrde razlog smrti, zbog čega je pozvana policija, prenosi Oslobođenje.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.