12.2.2022. 10:22
0
Elvir Rahimić podržao opstanak K. I. D. S. Centra za djecu oboljelu i izliječenu od raka
Elvir Rahimić, proslavljeni bivši nogometni reprezentativac BiH i član stručnog štaba nogometne „A“ reprezentacije BiH, povodom obiljižavanja Međunarodnog dana djece oboljele i izliječene od raka donacijom je podržao opstanak društvenog, edukativno-razvojnog i centra za psihosocijalnu pomoć i podršku – K.I.D.S. Centra za djecu oboljelu i izliječenu od raka sa područja Tuzlanskog kantona.

K.I.D.S. Centar svečano je otvoren u julu 2021.godine, sa misijom da bude kancer free zona koja će djeci oboljeloj i izliječenoj od raka i njihovim porodicama, olakšati dugogodišnju borbu za ozdravljenje, koji će doprinijeti unapređenju inkluzije djece oboljele i izliječene od raka kao i razvoju društvene osjetljivosti i solidarnosti prema djeci oboljeloj i izliječenoj od raka, te koji će im pružiti cjeloživotni support (psihološku, socijalnu, edukativnu i razvojnu podršku, kao i podršku u oblasti obrazovanja, resocijalizacije, ostvarivanja prava iz oblasti socijalne i zdravstvene zaštite).

„Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti „PIPOL“ ove godine obilježava Međunarodni dan djece oboljele i izliječene od raka kampanjom „DA  O(P)STANEMO ZAJEDNO“ u okviru koje pored naših redovnih programa materijalne i psihosocijalne pomoći i podrške djeci oboljeloj i izliječenoj od raka i njihovim porodicama čime podržavamo borbu protiv dječijeg raka, vodimo bitku i za opstanak našeg K.I.D.S.
Centra, čije finansiranje nije sistemski riješeno. Zahvaljući podršci g.Elvira Rahmića koji je i ranije podržavao naše projekte poput adaptacije i rekonstrukcije Odjeljenja za hematologiju i onkologiju na Klinici za dječije bolesti UKC-a Tuzla, programe rehabilitacije i novogodišnjeg darivanja, korak smo bliže da O(P)STANEMO zajedno, kako bi stvarali nove pozitivne priče i uspomene koje će bar djelimično ublažiti traumatska iskustva koja sa sobom donosi rak.“ – istakla je Amra Saračević, predsjednica Udruženja.

U K.I.D.S. Centru povodom obilježavanja Međunarodnog dana djece oboljele i izliječene od raka, upriličiti će se šetnja crvenim tepihom za sve pobjednice i pobjednike koji su preživjeli rak, a djecu i mlade na crvenom tepihu poput pravih svjetski zvijezda fotografisati će profesionalni fotografi, podjela poklon paketića za djecu i mlade oboljele i izliječene od raka i njihovu braću i sestre, čime im udruženje „PIPOL“ na ovaj način pruža potrebnu psihosocijalu pomoć i podršku. 

Porodicama djece oboljele i izliječene od raka, kao i porodicama prerano preminulih mališana u znak podrške tradicionalno će biti će uručeni paketi sa osnovnim prehrambenim i higijenskim potrepštinama za domaćinstvo.
U ponedjeljak, 14. februara, predstavnice Udruženja će posjetiti Kliniku za dječije bolesti UKC-a Tuzla i Odjeljenje za hematologiju i onkologiju kako bi brojnim poklonima obradovali mališane oboljele od raka koji se nalaze na intenzivnom bolničkom liječenju, njihove majke pratilje i osoblje Odjeljenja za hematologiju i onkologiju. 

Kampanju „DA O(P)STANEMO ZAJEDNO“ možete podržati: Pozivom na humanitarni telefon 090 291 006 Putem PayPal naloga: udruzenje_pipol@hotmail.com 

Uplatom donacije na transakcijski račun: PRIMALAC: Udruženje “PIPOL” Ulica 17.Septembra 92., 75 000 Tuzla SVRHA UPLATE: Donacija - Međunarodni dan djece oboljele i izliječene od raka BROJ RAČUNA: 33863 022 00 84 3330 UniCredit Bank Uplatom donacije putem online platforme humanost.ba na link-u: http://humanost.ba/kampanja/podrzimo-borbu-protiv-djecijeg-raka


(Patria/Admir O.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.