7.11.2018. 10:00
0
Kina: Grad zabranio šetanje pasa tokom dana
Grad na jugozapadu Kine zabranio je šetanje pasa tokom dana i uveo im zabranu pristupa parkovima, šoping centrima, sportskim terenima i drugim javnim mjestima.

Propis je objavio grad Venšan u kineskoj provinciji Junan 29. oktobra i ocijenjen je kao najrestriktivniji u naciji, gdje je posjedovanje pasa dugo bilo predmet strogih regulativa.

Pod komunistima kineskog utemeljivača Mao Cedunga, imati kućne ljubimce smatralo se buržoaskom sklonošću, ali je trend ponovo oživio proteklih decenija kada su Kinezi postali imućniji, a njihove porodice manje.

Mnogi gradovi još imaju propise o tome koliki psi mogu živjeti u njihovom području, a glavni grad Peking zabranio je držanje velikih pasa u gradskom centru.

Zabrana u Venšanu stroža je od ostalih, jer je njome ograničeno da psi mogu biti napolju prije sedam ujutru i poslije 22 časa.

Takođe, pseći povodac ne smije biti duži od metar, a pse mogu šetati samo odrasli.


(Admir Oručević)

SetnjaPsi
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.