14.11.2018. 11:14
0
"Među polaznicima su zaposleni, penzioneri, te oni koji su ostali bez posla"
FENA
FENA
FENA
FENA
FENA
U Centru za cjeloživotno učenje JU „Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo“ počeo je s radom 'Club 50+'.

U ovoj školskoj godini upisano je 40 polaznika na kurseve: folije, dekupaža, slikanja na svili i  kursa  četiri vrste veza.

- Organizovanjem različiti kurseva ručnog rada 'Club 50+' želi zbližiti ljude i potaknuti njihovu kreativnost kroz razne vrste edukacija. Među polaznicima su zaposleni, penzioneri, te oni koji su ostali bez posla i koji žele upotpuniti svoje vrijeme, da nauče nešto novo i da se druže - kaže za Fenu Suada Zečević, referent za nastavu.

Naglašava  važnost što je Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo kao javna ustanova kulture organizirao ove kurseve edukacije odraslih, kroz koje se polaznici fokusirajući se na tehniku ručnog rada relaksiraju, preusmjeravaju misli na kreativno razmišljanje i eliminiraju negativne emocije.

Stoga, kaže Zečević, pozivamo građane da se pridruže ovim radionicama i odvoje vrijeme za sebe, uključujući se u rad koji je i psihoterapija oslobađanja od problema svakodnevnice, ali i značajan sadržaj cjeloživotnog učenja.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.