12.2.2016. 14:18
0
Sastojci koji vam mogu pomoći da vaša odjeća bude blistavo bijela i bez fleka
Bez obzira što stalno isprobavate nove deterdžene za veš i razna druga sredstva vaša bijela odjeća je i dalje žuta ili siva nakon pranja?

Odjeća može biti blistavo bijela i bez fleka ukoliko iskoristite sastojke koje svi imamo u kući. 

Limunov sok

Sok od svježe cijeđenog limuna u kombinaciji sa UV zracima ima izbjeljujući efekat. Redovnim održavanjem veša njegovim sokom dobit ćete željeni efekat. Dovoljno je oprati komad u rastvoru 100 ml limunovog soka na 3,5 litara vode i staviti ga na sunce da se suši.

Voda, so i glicerin

Mrlje od voćnog soka nestat će ako isflekanu tkaninu potopite u rastvor vode i soli, pa na fleku utrljate glicerin, a zatim operete omiljenim deterdžentom.

Voda i sirće

Fleke od piva možete istrljati kombinacijom alkoholnog sirćeta i vode, a potom oprati sapunom u toploj vodi, prenosi Telegraf. 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.