12.5.2017. 18:58
0
Greške kod peglanja odjeće
Aluminijska folija na dasci, razvrstavanje odjeće i redovito čišćenje pegle smanjiće vrijeme peglanja i očuvati omiljene komade odjeće, kao i izbjegavanje idućih sedam velikih grešaka koje pravimo dok peglamo.

Peglate previše suhu odjeću

Nije naodmet ponoviti koliko je važno lagano poprskati komad odjeće prije peglanja. Na omekšanoj tkanini nabori se jednostavno lakše ravnaju. Ne morate imati najmoderniji parni uređaj, dovoljno je malo vode i raspršivač.

Osjetljive tkanine ostavljate za kraj

Pegle se duže zagrijavaju, nego što se se hlade. I zato svoj pohod na hrpu svježe oprane odjeće započnite sa svilenom odjećom i onom od poliestera, a zatim peglajte pamučne i lanene komade.

Ne podešavate pravilno temperaturu pegle

Peglate li odjeću od miješanih materijala, smanjite peglu na temperaturu pogodnu i za najosjetljivije komade. Tako ćete je očuvati.

Ne koristite vodu iz česme

Današnji modeli uređaja bolje podnose vodu iz slavine. Ako znate da je voda u vašem domaćinstvu tvrda pomiješajte je s destilovanom.

Ne čistite peglu redovno

Metalni dio pegle najbolje ćete očistiti pastom od sode bikarbone. Naravno, pegla prije čišćenja mora biti potpuno hladna.

Ne praznite posudicu s vodom nakon korišćenja pegle

Nakon svakog peglanja ispraznite posudu s vodom. Ne dopustite da eventualno kapanje uništi njene unutrašnje djelove, piše Zadovoljna hr.

(Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.