12.6.2017. 18:33
0
Pet savršenih načina da se riješite buđi i vlage
Ukoliko imate problema sa vlagom i buđi u domu, neko od ovih rješenja moglo bi da bude spasonosno.
Ulje čajevca

U flaši s raspršivačem pomiješajte 450 mililitara vode i dve kašičice ulja čajevca. Dobro protresite i poprskajte po površinama. Ostavite da tako odstoji i nemojte to mjesto naknadno brisati krpom. Treba naglasiti da je miris intenzivan i da će se zadržati u vašem domu nekoliko dana.

Alkoholno sirće

Ono eliminiše oko 90 odsto plijesni i vlage. Sirće sipajte u flašu s raspršivačem i isprskajte ugrožena mjesta. Ostavite neko vrijeme da “odradi” posao. S obzirom na to da sirće ima prilično jak miris, možete mu dodati nekoliko kapi eteričnog ulja, najbolje limuna, jer je ono dovoljno snažno da zamaskira neugodan miris sirćeta. S druge strane, nije toliko jako da ima nepovoljan uticaj na osobe osjetljive na mirise.

Hidrogen peroksid

Pomoći će vam protiv vlage i plesni. Potreban vam je 3 odsto hidrogen peroksida i plastična flašica s raspršivačem. Hidrogen peroksid uspite u flašu, poprskajte na vlažna i mjesta prekrivena s buđi, ostavite da djeluje 10 minuta, a potom prebrišite.

Soda bikarbona

Ona je sama po sebi odlično sredstvo za čišćenje, a u ovom konkretnom slučaju možete da je pomiješate sa sirćetom ili vodom.

Sjemenke grejpa

U flašu s raspršivačem uspite 450 mililitara vode i 20 kapi ekstrakta sjemenki grejpa. Potom flašu dobro protresite da bi se sastojci sjedinili. Tečnost poprskate po problematičnim područjima i ostavite da odstoji. Nema potrebe da kasnije brišete sredstvo, piše Večernji hr.

(Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.